تعمیر چیلر تراکمی

تعمیر چیلر تراکمی

مرکز تخصصی تعمیر چیلر در تهران و شهرستان ها

تعمیر چیلر و سیستم های برودتی ساختمان به جرات جزء تخصصی ترین و حساس ترین نوع تعمیرات ساختمان محسوب می شود که به طور قطع نیازمند این است که به تیم تخصصی و دارای صلاحیت سپرده شود. چرا که تجهیزات موجود در سیستم چیلر و سیستم های برودتی دارای قیمت بالا و قابل توجهی است.

به لطف سابقه دراز مدت در حوزه های فنی مهندسی، توانسته ایم یک تیم بزرگ در تمامی حوزه های تخصصی فنی مهندسی تشکیل دهیم تا بتوانیم مفتخر به خدمت رسانی به هر یک از مشتریان به فیکس باشیم. از این رو با خیال راحت می توانیم ادعا کنیم که در زمینه فنی مهندسی مشکلی نیست که نتوانیم آن را حل کنیم.

فرم درخواست خدمات تعمیر چیلر

در صورتی که قصد دریافت خدمات تعمیر چیلر را دارید می توانید با شماره های سایت تماس حاصل نموده و یا فرم زیر را پر کرده تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

چرا ما در تعمیر چیلر بهترین هستیم؟

فرآیند تعمیرات در چیلر و تجهیزات برودتی بر خلاف دیگر تعمیرات، بسیار تخصصی و نیازمند تجربه طولانی است و هر فرد فنی و دست به آچار توانایی تعمیر چیلر را ندارد. چرا که برای رسیدن تخصص کافی در زمینه تعمیر سیستم های برودتی، چندین سال تجربه و آموزش و مطالعه نیاز است. به جرآت می توانیم بگوییم که تیمی تشکیل داده ایم، که هر کدام جزو بهترین تعمیر کاران و متخصصان سیستم های برودتی در سطح کشور هستند و این گونه است که ادعای بهترین بودن را می کنیم.

تعمیر چیلر نیازمند تخصص و تجربه است

علم تهویه مطبوع HVAC که مخفف heating ventilation air conditioning می باشد که یکی از پیچیده ­ترین air conditioning مبحث چیلر می باشد. تعمیر چیلر یکی از پیچیده ترین قسمت های نگهداری می باشد که باید بتوان به تمام قسمت های چیلر اعم از مکانیک و الکتریکال مسلط بود و با توجه به شرایط عدم کارکرد مناسب چیلر تشخیص خرابی را داده و جهت خرابی آن بتوان راه کار جهت تعمیر چیلر عرضه کرد. بنابراین تعمیر چیلر باید توسط کارشناسان خبره و مسلط به تهویه مطبوع انجام گردد. مجموعه به ­فیکس با بهره مندی از بهترین و مجرب ترین کارشناسان تهویه و تعمیر چیلر، تعمیرات را به صورت راه بردی و اصولی، برنامه ­ریزی و اجرا می کنند.

اگر تعمیر چیلر به صورت غیر اصولی و غیر کارشناسی برنامه ریزی و اجرا گردد باعث آسیب های غیر قابل جبران و هزینه های بسیار گزاف به چیلر می گردد. ما در به ­فیکس با بررسی مهندسی و دقیق و جز به جز چیلر، تعمیر چیلر را انجام می دهیم.

مشکلات احتمالی که ممکن است برای چیلر شما اتفاق بیفتد

  • کمپرسور برفک زده است
  • کمپرسور استارت زده نمی شود
  • اتصالی برق به وجود آمده است.
  • سیستم سرمایشی ساختمان به اندازه کافی خنک نمی کند.
  • کمپرسور چیلر دائم کار می کند.

چرا به فیکس را برای تعمیر چیلر خود انتخاب کنیم

  • کار تعمیر چیلر در تهران و شهرستان ها فرآیند پیچیده ای دارد که تعمیرات آن نیازمند کارشناسان خبره و با تجربه است. چرا که چیلر ها، تجهیزی گران قیمت در ساختمان می باشند و سپردن تجهیزات شما به افراد بدون تخصص، شما را متحمل هزینه های زیادی می کند. و همچنین استفاده از تعمیرکاران بدون تخصص باعث ایجاد خرج تراشی های اضافه برای شما می شود. ما این تضمین را به شما می دهیم که تعمیرکاران چیلر ما سالها صرفا در همین زمینه کار کرده اند و در زمینه تخصص خود بهترین هستند.
  • ما هزینه تعمیرات چیلر را بعد از اتمام کار و پس از رضایت شما دریافت می کنیم. را که ما به خود اطمینان داریم. بنا براین هیچ نوع ریسکی مشتریان را تهدید نمی کند.
  • سرعت بالای پاسخوگویی تیم به فیکس ، می تواند مشکلات شما را در کوتاهترین زمان حل بکند. ما تلاش می کنیم تمامی پروسه عیب یابی و تعمیر را در کوتاهترین زمان رقم بزنیم. همچنین تعداد بالای تعمیر کاران چیلر باعث می شود که همیشه تعمیر کار چیلر در دسترس و نزدیک به محل شما برای خدمت رسانی داشته باشیم.
  • تعمیرکاران ما به تمام برند های موجود در بازار تسلط دارند. به طور مثال اگر چیلر شمار برند کریر باشد، نیاز به آشنایی چیلر کار به آن برند است و تعمیرکاران چیلر ما به تمامی برند های موجود در بازار تسلط دارند.

هزینه تعمیرات چیلر

هزینه تعمیر چیلر در تهران و شهرستان ها بر اساس نوع خرابی، برند چیلر شما ، نوع چیلر شرایط و محیطی موتورخانه متفاوت است و قیمت دهی تنها با حضور کارشناس فنی و بعد از بازدید خرابی انجام می شود و به جز مواردی که نوع خرابی و مشکلات دستگاه از پیش مشخص شده است، قیمت دهی تعمیرات چیلر از راه دور کار غیر حرفه ای می باشد.

از این جهت که به فیکس یک تیم فنی مهندسی است و کارشناسان ما جزئی از تیم ما هستند، انجام کار توسط ما بر اساس برون سپاری نیست و از این جهت ما با حذف واسطه ها، قیمت تعمیرات چیلر را به نسبت کیفیت اجرا بسیار کم کردیم و توانستیم به صورت مستقیم و بدون واسطه مفتخر به خدمت رسانی به مشتریان باشیم.

کارشناسان ما بعد از مراجعه به سرعت به محل دستگاه شما مراجعه کرده و پس از بازدید و قیمت دهی، در صورت موافقت شما، به سرعت کار خود را شروع کرده و با بهترین کیفیت اقدام به تعمیر چیلر شما می کند.

روند تعمیر چیلر در به فیکس به چه صورت است

تمام تلاش ما در به فیکس این است که هر چه سریع تر فرآیند تعمیر چیلر جذبی و تراکمی صورت بگیرد.

  • در مرحله اول می توانید فرم درخواست تعمیرات را پر کنید و یا با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل نمایید.
  • در صورتیکه تعمیرات نیاز به بررسی و کارشناسی داشته باشد. کارشناسان به فیکس به محل دستگاه آمده و اعلام قیمت می نمایند.
  • در صورت توافق، متخصصان اقدام به تعمیر می نمایند.
  • فرآیند تعمیر صورت می پذیرد و پس از رفع عیب چیلر، سیستم تحویل مشتری داده شده و هزینه تسویه می گردد.

به هر تعمیرکار چیلر نمی توان اعتماد کرد

متاسفانه در حال حاضر در بازار افرادی سودجو وجود دارند که ادعای تعمیرات چیلر را می کنند، در حالی که این تعمیرات با دیگر بخش های تعمیرات ساختمان کاملا متفاوت است و هر شخصی را نمی توان تعمیرکار چیلر دانست، چرا توانایی تعمیر و شناخت سیستم برودتی چیلر بسیار دشوار و زمان بر است.

حتی مدارک فنی حرفه ای چندان قابل استناد نیست، چرا که یک دوره کوتاه مدت تعمیر چیلر برای آشنایی با چیلر های بسیار کم است و پروسه یادگیری سیستم های برودتی، چندین سال زمان و تلاش می طلبد و همچنین متاسفانه برخی از سازمان ها با دریافت مبلغی پول، اقدام به چاپ مدرک می نمایند.

این افراد با پیشنهاد قیمت های بسیار پایین، کار را از مشتری گرفته اما در بلند مدت آسیب های جبران نا پذیری به سیستم برودتی زده و ضرر بسیار بالاتری را به مشتری وارد می نمایند.

تعمیرات چیلر به دو گروه مکانیکال و الکتریکال تقسیم می شود که باید با توجه به خرابی مورد مشاهده در چیلر، تعمیر چیلر انجام پذیرد؛ حال می خواهیم به قسمتی از تعمیر چیلر بپردازیم. با توجه اجزای اصلی چیلر شرایط خراب شدن این اجزا را جز به جز بررسی خواهیم کرد.

تعمیر کمپرسور

اولین جزو یک چیلر، کمپرسور است. کمپرسور چیلر قلب یک سیستم تبرید است در صورت خرابی و عدم کارکرد صحیح آن عملکرد چیلر دچار نقص اساسی میگردد.  خرابی کمپرسور، یکی از مهمترین  و خاص ترین قسمت های تعمیرات چیلر می باشد زیرا علت های خرابی کمپرسور چیلر به طور قطع خارج از عملکرد خود کمپرسور است و دلیل  خرابی آن به یکی از اجزا چیلر و شرایط نادرست کارکرد چیلر برمی گردد. بنابراین در صورتی که فقط بعد از خرابی کمپرسور، کمپرسور تعویض و یا فقط کمپرسور تعمیر گردد بعد از قرار گرفتن دوباره در شرایط قبلی سیکل تبرید چیلر، دوباره کمپرسور دچار خرابی مجدد می­گردد.

اولین ایراد مشاهده شده توسط کمپرسور صدای غیر عادی می باشد.

کمپرسور خراب چیلر که نیاز به تعمیر دارد

وقتی کمپرسور به صدا می افتد یعنی یکی از اجزای مکانیکی کمپرسور دچار ایراد شده است، که بستگی به انواع کمپرسورها می تواند از یکی از قطعات مکانیکی باشد.

در صورتی که کمپرسور از نوع سیلندر پیستونی باشد ؛ معمولا بوش یاتاقان ثابت یا متحرک ابتدا دچار خوردگی می گردد و در صورت کارکرد چیلر در این شرایط ظرف مدت کوتاهی، کمپرسور گیرپاچ کرده و خواهد سوخت. بنابراین در صورت مشاهده و صدای نامعقول از چیلر باید ابتدا کمپرسور را باز کرده و بعد شرایط سیکل چیلر را بررسی گردد.

باز کردن کمپرسور برای تعمیر چیلر

در صورتی کمپرسور از نوع اسکرو باشد دلایل صدا افتادن آن می توان عدم بالانس اسکروها و خراب شدن بلبرینگ و رولبروینگ ها می باشد که صورت تداوم این کارکرد، منجر به خرابی کمپرسور می گردد. در کمپرسور های اسکرو چیلر  در صورت تدام آسیب دیدگی بیرینگ و بلبرینگ ها  منجر به شکستگی و خرد شدن ماردون ها می شود.

کمپرسور اسکرو چیلرخرد شدن ماردون کمپرسور

آسیب دیدن بلبرینگ کمپرسور و نیاز به تعمیر چیلر

بلبرینگ آسیب دیده کمپرسور اسکرو بیتزر

ماردون آسیب دیده کمپرسور چیلر

بلبرینگ آسیب دیده کمپرسور اسکرو بیتزر

در صورتی که کمپرسور به مرحله گیرپاچ برسد باعث سوختن الکتروموتور کمپرسور می گردد.

بنابراین جهت تعمیر چیلر اگر بلافاصله بعد از روشن شدن، فیوز تریپ داد و با استفاده از اهم متر سیم پیچ را تست اتصال به بدنه کرده در این اتصال سیم پیچ سوخته باید کمپرسور تعمیر گردد.

از جمله عواملی که باعث آسیب رسیدن به کمپرسور می شود.

  1. برگشت مایع: این پدیده زمانی اتفاق می افتد حجم زیادی از مایع از طریق ساکشن کمپرسور به محفظه کارتر برسد که نشانه آن کف کردن در سایت گلاس کمپرسور می باشد.

برگشت مایع به کمپرسور باعث سوختگی آن می شود

پدیده کف کردن روغن به دلیل برگشت مایع

وقتی که مایع به کمپرسور برمی گردد؛ باعث مخلوط شدن روغن و مبرد می شود و غلظت روغن کمپرسور پایین آمده و سطوح روغن کاری کاهش می آید. برای تعمیر چیلر در تهران و شهرستان ها باید علت های آن را بررسی کنیم  که از مهمترین علت آن می توان به عدم جریان کافی آب در اواپراتور، سوختن هیتر کارتر، شارژ بیش از اندازه مبرد و خراب بودن اکسپنشن ولو نام برد و در صورتی این برگشت مایع شدید باشد کمپرسور برفک زده  آسیب های شدید به کمپرسور وارد می کند.

برفک زدن کمپرسور و خرابی آن

برفک زدن کمپرسور ناشی از برگشت شدید مایع

  1. آلودگی در صورتی که سیستم تبرید چیلر به همراه مبرد شامل آلودگی از قبیل رطوبت یا وجود گازهای غیر قابل تقطیر باشد؛ باعث تولید اسید و لجن در سیکل تبرید چیلر و منجر به سوختن سیم پیچ و پدیده COPPER PLATING می شود. در این پدیده مذکور یک لایه مس بر روی قطعات فولادی کمپرسور می نشیند و باعث کاهش لقی مجاز بین قطعات مکانیکی گیرپاچ کردن  کمپرسور می گردد . اسید تولید شده در این پدیده باعث خوردگی و سوختگی مقطعی سیم پیچ می گردد که این نشان از سوختگی سیم پیچ کمپرسور ناشی از اثر اسیدی بودن است. معمولا جهت اطمینان از سلامت روغن کمپرسور چیلر، مقدار اسیدیته و ppm مجاز رطوبت  توسط آزمایشگاه ذیصلاح  چک می­گردد که در صورت بیشتر بودن از مقدار مجاز باید روغن تعویض گردد. این مقدار مجاز بسته به نوع روغن و کمپانی سازنده آن کمی متفاوت می باشد که در جدول زیر مقادیر مجاز کمپانی بیتزر جهت روغن کمپرسور هاس اسکرو آن ذکر شده است.

مقادیر مجاز اسیدیته

مقادیر مجاز رطوبت و اسیدیته

سوختگی نقطه ای کمپرسور

سوختگی نقطه ای کمپرسور ناشی از آلودگی سیکل تبرید چیلر

پدیده copper plating

پدیده copper plating

بعد از تشخیص آلودگی سیکل چیلر جهت تعمیر چیلر  باید سیکل شستشو یابد معمولا سیکل را با گاز R141b شستشو می کنند ابتدا با گاز ازت داخل مبدل  شستشو داده سپس با گاز R141b به مبدل تزریق کرده و با فشار گاز ازت مبرد را از مبدل و لوله ها خارج کرده تا لجن تشکیل شده در سیستم از آن خارج شود. و همچنین باید فیلتر درایر چیلر چندین نوبت تعویض گردد. باید در نظر داشت در طی تعویض  فیلتر درایر، حتما از فیلتر درایر ضد اسید استفاده کنیم.

آلودگی سیکل و لجن بر جای مانده بر روی لوله

آلودگی سیکل و لجن برجامانده بروی لوله ها

  1. کاهش روغن کاری  در صورتی که سطح روغن کمپرسور از حد مجاز آن در سایت گلاس کمپرسور پایین تر بیاید؛ باعث کاهش سطح روغن کاری و آسیب به کمپرسور می شود. در صورتی که سوختگی و آسیب به کمپرسور ناشی از کارکرد بدون روغن می باشد  جهت تعمیر چیلر باید موارد زیر چک و علت آن را پیدا کرد: خرابی اویل پمپ ، گرفتگی فیلتر روغن روشن و خاموش شدن متوالی کمپرسور ، شارژ ناکافی مبرد و شارژ ناکافی روغن از مهم ترین دلایل کارکرد کمپرسور بدون روغن می باشد.

آسیب دیدن کمپرسور ناشی از کارکرد بدون روغن

آسیب دیدن کمپرسور ناشی از کارکرد بدون روغن

  1. سوختگی حرارتی در صورتی که سیم پیچ کمپرسور در اثر حرارت و کارکرد در شرایط غیر استاندار تحت فشار قرار بگیرد دچار سوختگی به صورت کلی می شود و کل سیم پیچ کمپرسور می سوزد. برای هر کمپرسور توسط شرکت سازنده در یک محدوده کارکرد دمایی تعیین میگردد که این محدوده دمایی، مربوط به دما اواپراتور ،کندانسور و مقدار مجاز سوپرهیت میباشد. در صورتی که کارکرد کمپرسور از  این محدوده فاصله بگیرد باعث این آسیب میگردد.

نمودار محدوده دمایی کمپرسور

نمودار محدوده دمایی کمپرسور

خنک کاری سیم پیچ کمپرسور با مبرد برگشتی

خنک کاری سیم پیچ کمپرسور با مبرد برگشتی

با توجه به خنک کاری سیم پیچ توسط گاز  برگشتی به کمپرسور در صورت بالا رفتن سوپرهیت سبب  داغ شدن الکتروموتور  و کاهش خاصیت روغن کاری، در نتیجه سوختن الکتروموتور کمپرسور می شود در این حالت جهت تعمیر چیلر ابتدا کمپرسور تعمیر یا تعویض گردد؛ بعد باید روغن و فیلتر درایر تعویض گردد و یکی از علل زیر که باعث بروز آن  شده است باید برطرف گردد.

سوختگی الکتروموتور ناشی از حرارت

سوختگی الکتروموتور ناشی از حرارت

  • افزایش فشار دیسشارژ: افزایش فشار دیسشارژ ناشی از عدم انتقال حرارت در کندانسور چیلر می باشد که در کندانسور های آبی به دلیل رسوب گرفتگی و نیاز به اسیدشویی، خرابی برج خنک کننده و یا خرابی پمپ های خط کندانسور می باشد و در کندانسور هوایی احتمالا به دلیل خرابی الکتروفن ها یا گرفتگی و مسدود شدن کویل کندانسور می باشد. در که صورتی مبرد همراه با گازهای غیر قابل تقطیر باشد باعث بالارفتن فشار دیسشارژ و به تبع آن دمای می باشد
  • کاهش فشار ساکشن : کاهش فشار سکشن باعث کاهش مقدار مبرد عبوری از سیم پیچ می شود که منجر به کاهش خنک کاری سیم­پیچ می­شود. از جمله عوامل آن، کمبود مبرد، نشتی در سیکل گرفتگی در فیلتر درایر و خرابی در شیر انبساط نام برد.
  • افزایش سوپرهیت: این عامل منجر شده از عدم تنظیم صحیح شیر انبساط و یا عدم عایق کاری لوله ساکشن باعث افزایش سوپر هیت ورودی کمپرسور می شود.

موارد عنوان شده باعث آسیب رساندن به سیم پیچ و تغییر آمپر کمپرسور می شود. در چیلر تراکمی افزایش فشار و افزایش دمای سیم پیچ باعث افزایش آمپر چیلر شده و کاهش فشار ساکشن باعث کاهش  آمپر کمپرسور میگردد.

چک کردن آمپر کمپرسور از جمله بخش های سرویس چیلر است

چک کردن آمپر کمپرسور

بنابراین با توجه به آنچه گفته شد اگر در هر قسمت از سیکل تبرید چیلر ایرادی به وجود بیاید بر روی سلامت کمپرسور تاثیر مستقیم دارد لذا جهت تعمیر چیلر تراکمی یکی از اساسی ترین کارها بررسی عیوب وارده بر کمپرسور می باشد مجموعه به­ فیکس با دارا بودن از بهترین تکنیسین ها و تعمیرکاران کشور تعمیر چیلر را اوصولی، بدون نقص و با حداقل هزینه ها تعمیر چیلر را انجام میدهند.

نشت مبرد

از متداول ترین ایرادات ایجاد شده در چیلر نشتی می باشد. سیکل برودت، یک سیکل بسته می باشد و در صوررت بروز نشتی مبرد از سیستم خارج می شود و چیلر روشن نمی گردد. حال جهت تعمیر چیلر تراکمی روش­ های مختلفی وجود دارد که از جمله آن تست ازت و کف صابون ، استفاده از نشت یاب الکترونیکی و …

در تعمیر چیلر تراکمی جهت نشت یابی ابتدا با استفاده از گاز ازت، ابتدا فشار راتا حدود psi  50 بالا میبریم و توسط محلول کف و صابون نشت یابی میکنیم در صورت عدم نشان نشتی فشار را تا psi 200 بالا برده و نشتی را مشخص میکنیم. در هنگام تعمیر چیلر اگر چیلر دارای دو مدار مجزا از یکدیگر باشد، یکی را psi  200  دیگری را psi 170 فشار را بالا میبریم در صورت وجود نشتی،  نشتی را برطرف کرده و مراحل بالا را تکرار کرده و پس از گذشت  48 ساعت از فشار گذاری، فشار ها را کنترل کرده و در صورت عدم تغییر در آن، مراحل وکیوم و شارژ گاز را انجام میدهیم. در تعمیرات چیلر، بیشتر نشتی­ها  معمولا  از قسمت شیر آلات، اتصالات و قسمت­های رزوه­ای و یا در اثر از بین رفتن واشرها و اورینگ ها می­باشد. یک تعمیرکار چیلر جهت نشت یابی، باید نشت یابی خارجی را انجام دهد؛ اما در صورتی که این نشتی داخلی باشد باعث جریان یافتن آب به داخل سیکل تبرید چیلر و آسیب به تمام قسمت ها می باشد. اگر به داخل یک چیلر آب نفوذ کرده باشد جهت تعمیر چیلر باید کمپرسورها باز گردد و به تعمیر گاه جهت تعمیر و خشک کردن قطعات فرستاده شود. همچنین باید سیکل با استفاده شستن چیلر با فریون R141b و  گاز ازت خشک کرد و همچنین فیلتر درایر و روغن کمپرسور طی چندین مرحله باید تعویض گردد.

بررسی نشتی لوله کشی چیلر با ازت

نشت یابی با استفاده ازت

با توجه به اینکه نشتی باعث ورود آلودگی به مدار تبرید می شود باید پس از هر بار نشی گیر سیکل قبل از شارژ مجدد مبرد به سیکل باید فیلتر درایرها تعویض گردد.

تعویض فیلتر درایر جهت تعمیر چیلر

آلودگی فیلتر درایر

آلودگی جذب شده در فیلتر درایر و جذب آن ها پس از تعویض

انواع کر فیلتر درایر

انواع کر فیلتر درایر

عیب یابی و تعمیر کندانسور و اواپراتور چیلر

آسیب­ چیلرها در اواپراتور و کندانسور معمولا شامل نشتی داخلی می باشد  این ناشی از شرایط گردش آب در کندانسور و اواپراتور می باشد.

در کندانسورها به دلیل اسیدشویی نادرست با اسید بدون ضد خورنده باعث خوردگی لوله مسی می شود و کاهش ضخامت لوله می شود و در نهایت باعث سوراخ و نشتی در لوله ها می شود اما در اواپراتورها نشتی ها  به دلیل کاهش دبی عبوری از اواپراتور باعث یخ زدگی آب می شود که این اتفاق باعث آسیب شدید به لوله های اواپراتور، دفورمه و نشتی شده که در این حالت باید لوله ها تعویض گردد.

لوله های فرسوده مبدل حرارتی چیلر

اواپراتور آسیب دیده در اثر یخ زدگی آب

در صورتی که به نشت داخلی در یک مبدل حرارتی مثل اواپراتور مشکوک می باشید جهت تعمیر چیلر  بهتر است روش آزمایش هیدرواستاتیک برای اواپراتورها و مورد کندانسورهای آبی بهتر است از روش تحت فشار قرار دادن آن با گاز ازت بروید.   آزمایش های هیدرواستایک می بایست به صورت مجذا در دو سمت لوله ها  (Tube-Side ) و سمت پوست  ( Shell-Side) انجام پذیرد.

نشتی در کندانسورهای آبی پوسته و لوله

در تعمیر چیلر تراکمی برای پیدا کردن نشتی تیوب ها در کندانسورهای آبی چیلرهای پوسته و لوله ( Shell and Tube )همانطور که در شکل ملاحظه می کنید جریان آب از برج خنک برای خنک کردن و تقطیرکردن گاز مبرد به داخل لوله های مسی کندانسور چیلر و جریان گاز مبرد  برای تبدیل شدن آن به مایع مبرد در اطراف لوله مسی مبدل یعنی در پوسته انجام می شود.

کندانسور آبی پوسته لوله

برای اطمینان یافتن از وجود نشتی در کندانسور بهتر است در ابتدا نسبت به باز کردن مقداری کمی شیر تخلیه در زیر پوسته کندانسور اقدام کنید. جریان و خارج شدن مقدار قابل ملاحظه آب از این شیر می تواند نشانه خوبی از وجود احتمالی نشتی در لوله های کندانسور می باشد. برای پیدا کردن نشتی در قسمت تیوب­های کندانسور می بایست در ابتدای امر نسبت به تخلیه کامل گاز مبرد از قسمت پوسته اقدام کنید؛ بعد می بایست نسبت به باز کردن کلگی جلو و عقب کندانسور اقدام کنید.  در این مرحله می بایست به تزریق گاز ازت به داخل کندانسور با فشاری حدود 150psi اقدام کرد. حال با داشتن یک ابر و مقداری کف صابون نسبت به آغشته کردن سطح کامل صفحه لوله (تیوب شیت) و لوله های مسی از هر دو سمت جلو و عقب کندانسور اقدام کنید. با تشکیل فیلم کف صابون بر روی ورودی لوله ها مسی دقت خود را بر تشکیل حباب و سپس ترکیدن آنها بگذارید؛ ترکیدن حباب در سطح هر یک از لوله ها می تواند نشانه خوبی از وجود نشتی در آن لوله باشد.

نشتی در اواپراتورهای آبی پوسته و لوله

درمورد اواپراتور های آبی چیلرهای پوسته و لوله ( Shell and Tube ) همانطور که در شکل ملاحظه می کنید جریان مایع مبرد سابکول و عملیات تبخیر این مایع مبرد در داخل لوله های مسی مبدل و جریان آب خنک در اطراف تیوب­های مسی اواپراتور چیلر یعنی در سمت پوسته انجام می­شود.

اواپراتور آبی پوسته لوله

برای انجام آزمایش نشتی در قسمت تیوب­ ها  بعد از  جمع کردن تمام گاز مبرد ، نسبت به باز کردن دو کلگی در جلو و عقب اواپراتور اقدام کنید. حال می توانید صفحه های لوله ها (تیوب شیت ها) را مشاهد کنید. بعد از فراهم کردن این شرایط نسبت به تزریق آب تحت فشار در پوسته اواپراتور چیلر توسط پمپ­ های چیلد واتر اقدام کنید . در این شرایط اطراف کل دسته های تیوب پر از آب می شوند و در صورت وجود هرگونه نشتی در لوله ها اواپراتور این آب تحت فشار از نقاط معیوب به داخل لوله های مسی اواپرتور نشت می یابد و کم کم با افزایش آن در داخل لوله معیوب به جریان می افتد. البته در صورت کوچک بودن نشتی این تجمع آب و سپس جریان یافتن آن ممکن است عملا به زمان طولانی نیاز داشته باشد.

مسدود ( پلاگ ) کردن تیوب ها

پس از تشخص لوله های معیوب نسبت به علامت گذاری آنها اقدام کنید.

مسدود کردن لوله اواپراتور

مسدود کردن لوله اواپراتور

جهت تعمیرات چیلر  پس از تشخیص تیوب یا تیوپ های سوراخ و دارای نشتی می بایست توسط پلاگ های مخروطی از هر دو سر مسدود شوند ، در این روش عملا تیوب ها معیوب از مدار سرویس خارج می شوند.

پلاگ فلزی مخروطی شکل

جنس این پلاگ عموما از جنس برنج و مخروطی شکل در این روش در ابتدا )حدود 3 الی 4 سانتیمتر(  داخل لوله مسی را به وسیله ورق سنباده و یا برس سیمی مخصوص لوله جهت برطرف کردن هر نوع آلودگی سنباده بزنید. سپس با استفاده از یک چکش مناسب نسبت به هدایت پلاگ به داخل لوله مسی معیوب اقدام کنید. از زدن ضربات چکش های سنگین به پلاگ اجتناب کنید ، این امر ممکن به ایجاد درز و شکاف در لوله مسی منجر شود.

پلاگ جهت مسدود کردن چیلر

کور کردن لوله مسی با استفاده از پلاگ

کور کردن لوله مسی با استفاده از پلاگ

در ایران بسیاری تعمیرکاران چیلر جهت آب بندی بیشتر از چسب لاک تایت در درز لوله و پلاگ استفاده می­کنند.

چسب لاک تایت برای درز ها جهت تعمیر چیلر

چسب لاک تایت

بنابراین تعمیرات چیلر باید با توجه به آسیب شناسی دقیق انجام گردد؛  در غیر این صورت منجر به افزودن خسارت بیشتر و جبران ناپذیر دیگر به چیلر می شود. مجموعه به­ فیکس با تجربه بسیار طولانی ، تعمیر چیلر را به صورت مهندسی با بهترین خدمات را به شما عرضه می کند.  با توجه به بررسی ایرادات و چگونگی تعمیرات چیلر در قسمت های کمپرسور، اواپراتور و کندانسور، حال ایرادات مربوط به بخش شیر انبساط را توضیح می­دهیم.

عیب یابی و تعمیر شیر انبساط چیلر

شیر انبساط جهت کاهش فشار  بین قسمت فشار بالا و پایین، در چیلر استفاده می­گردد و وظیفه آن تنطیم سوپرهیت خروجی از اواپراتور و مبرد عبوری از چیلر می­باشد.  پس در صورتی  که سوپرهیت چیلر از حالت نرمال فاصله بگیرد باید عملکرد اکسپنشن ولو  جهت تعمیر چیلر بررسی کرد.  شیر انبساط شامل سه قسمت پایه ، سوزن و قسمت پاور  در صورت خرابی هر قسمت از شیر مشکلاتی را برای عملکرد چیلر به وجود می آورد.

شیر انبساط چیلر به همراه سوزن و پاور

سوزن و پاور شیر انبساط

  • اگر چیلر بلافاصله پس از روشن کردن، خاموش شود؛ و عملکرد شیر برقی سالم باشد و جریان مبرد بدون حباب در سایدگلاس مشاهده گردد. بنابراین ایراد از قسمت پاور شیر انبساط می باشد. در این حالت از ایرادات شایع، شکستگی و تخلیه مبرد درون بالب می باشد. بنابراین جهت تعمیر چیلر باید قسمت پاور در تعویض گردد.
  • در صورتی که بدنه کمپرسور داغ باشد و دمای دیسشارژ مبرد بالا باشد باید سوپرهیت خروجی از اواپراتور را اندازه گرفت؛ در صورت بالا بودن سوپرهیت در این حالت اندازه مقدار شارژ گاز را از رویت جریان مبرد در سایت گلاس بررسی می کنیم و در صورت بدون حباب بودن سایت گلاس، جهت تعمیر چیلر ،عملکرد اکسپنشن را چک کرده با استفاده از پیچ تنظیم کننده مقدار مبرد، سوپرهیت را تنظیم می کنیم.

تنظیم سوپرهیت با استفاده از پیچ تنطیم

تنظیم سوپرهیت با استفاده از پیچ تنطیم

  • در صورتی که کمپرسور برگشت مایع داشته باشد؛ پس از بررسی جریان آب اواپراتور ، جهت تعمیر چیلر باید محل بالب اکسپنشن ولو را بررسی کرد در صورت جدا شدن بالب از نشیمن­گاه و یا از بین رفتن عایق دور بالب، دچار مشکل مذکور می شود. همچنین محل نصب دقیق بالب بسته به سایز لوله ساکشن متفاوت است نیز باید مدنظر گرفته شود.

موقعیت نصب بالب اکسپنشن

موقعیت نصب بالب اکسپنشن ولو در مدار

موقعیت نصب بالب شیر انبساط

موقعیت صحیح نصب بالب اکسپنشن

در طی این مباحث به گوشه ای از تجربیات مجموعه به ­فیکس جهت تعمیر چیلر اشاره کردیم هدف ما کسب رضایت و تعمیر صحیح چیلر می باشد. ما معتقدیم که تعمیر چیلر تراکمی یک بار به صورت صحیح و کامل انجام گردد تا بر مشتری هزینه های سنگین دیگر ، که ناشی از عدم تعمیر و عیب یابی صحیح هست؛ تحمیل نگردد.

در صورت خرابی چیلر می توانید با شماره های تماس سایت تماس حاصل فرمایید و یا با تکمیل فرم درخواست خدمات، منتظر تماس کارشناس بمانید.