انجام خدمات سرویس چیلر

سرویس چیلر تراکمی و جذبی

جهت اطمینان از عملکرد صحیح و طول عمر هر وسیله ­ای نگهداری و سرویس با دوره ه­ای دقیق و مناسب لازمه آن می ­باشد. سرویس چیلر از مهمترین نیازهای چیلر می ­باشد. در هنگام راه ­اندازی مجدد چیلر، یک تکنیسین مجرب خرابی احتمالی چیلر را در طول کارکرد فصلی آن باید پیش­بینی کند در غیر این صورت خسارات احتمالی به چیلر وارد می­ شود که بسیار سنگین و غیر قابل جبران می­ باشد.

چرا سرویس کار چیلر ما را انتخاب می کنید

سرویس کاران مجموعه به ­فیکس شامل کادری با تجربه و تحصیل کرده می­ باشد دارای تجربه ای فوق­ العاده در سرویس نگهداری و راه ­اندازی انواع چیلرهای تراکمی و جذبی می­ باشد. از مهترین شاخصه مجموعه به­ فیکس دارا بودن تجربه بالا و بررسی علمی و ریشه ­ای مشکلات در چیلر ها می ­باشد.

یکی از مهمترین ویژگی­ های یک تکنیسن ماهر داشتن ابزارآلات کامل و مناسب جهت انجام تعمیر چیلر است تکنیسن ­های مجموعه به ­فیکس  با توجه به تجربه بسیار زیاد تعمیرات چیلر دارای کاملترین ابزارآلات جهت تعمیر انواع چیلر و قطعات جانبی آن می ­باشد.

ابزارهای مورد نیاز برای تعمیرات و راه اندازی سیستم های برودتی

فرم درخواست خدمات سرویس چیلر

در صورتی که درخواست مشاوره رایگان سرویس چیلر و تعمیر آن را دارید می توانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل نموده و یا فرم زیر را پر کرده تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

سرویس چیلر  شروع فصل گرما

یکی از تخصصی ترین زمینه های چیلر، عیب یابی چیلر در موقعیت خاموشی دستگاه است زیرا بدون داشتن اطلاعات کافی و عدم دانستن شرایط کارکرد چیلر باید ایرادهای احتمالی را تخمین زد. که متخصصین ما با دانش  و تجربه کافی می­توانند این شرایط تخمین و راه­ اندازی چیلر را بدون وجود مشکل در آینده کاری چیلر رقم بزنند.

اما جهت سرویس چیلر برای راه ­اندازی و کارکرد بدون مشکل چگونه باید عمل کرد؟

ابتدا اجزای چیلر را بررسی کرده و شرایط چک کردن و رفع  ایرادهای احتمالی  آن را بررسی می­ کنیم.

نحوه سرویس چیلر تراکمی

سرویس چیلر تراکمی نیازمند بررسی تمامی قسمت ها و اجزای چیلر تراکمی است. مواردی که در ادامه گفته می شود نحوه سرویس چیلر و سیستم های برودتی است که باید توسط متخصص و فرد با تجربه در زمینه سیستم های سرمایشی چیلر ، بررسی و اجرا شود.

کمپرسور ها

قلب یک چیلر، کمپرسورهای آن می­ باشد و عملکرد کمپرسور چیلر زمانی مشخص می­ گردد که در حالت کارکرد باشد. یک کمپرسور باید اختلاف فشار مناسب طراحی چیلر را ایجادکند. عیب یابی یک کمپرسور به دمای محفظه کارتر، دمای دیسشارژ و فشار ساکشن و دیسشارژ  و همچنین باید لرزش آن را  نیز بررسی می­کنیم در صورتی که در هنگام کارکرد چیلر بدنه کارتر  کمپرسور گرم­تر از نرمال حد چیلر باشد باید باید شرایط عملکرد چیلر و دمای خروجی اواپراتور و مقدار سوپرهیت چیلر را چک و باز بینی کرد. میزان لرزش و صدای کمپرسور یک امر تجربی می­باشد که تعمیرکار با تجربه با دیدن نشانههای آن می­تواند شرایط شاjون­ها و سوپاپ­های آن را تخمین بزند.

عیب یابی کمپرسور چیلر در سرویس چیلر

تصویر بالا مربوط به کمپرسور سیلندر پیستونی کریر می­ باشد که دماهای استاندار قسمت های مختلف کمپرسور را به درستی نشان  داده است.

بنابراین این اختلاف از عملکرد استاندار کمپرسور یکی  مهمترین مراحل راه­اندازی و سرویس اولیه چیلر می­باشد. این اختلاف از شرایط استاندار هر کدام دلایل  خاص خود را دارد در صورتی که علت یابی نشود و ادامه پیدا کند باعث بروز خسارات سنگین به کمپرسور چیلر می­گردد. که از جمله آن می­توان به سوختگی موتور، شکستن سوپاپ ها، کربنیزه شدن صفحه سوپاپ و اسیدی شدن سیکل منجر گردد.

کربنیزه شدن ولو پلیت

کربنیزه شدن ولو پلیت 

سرویس الکتروموتور سوخته چیلر

الکتروموتور سوخته

سرویس کمپرسور چیلر

شکستن سوپاپ های کمپرسور چیلر

بنابراین جهت راه­ اندازی و سرویس چیلر حتما باید شرایط دمایی کمپرسور را بررسی کرد.

شرایط دمایی کمپرسور

همان طور که در شکل بالا مشاهده می­ کنید دمای دیسشارژ مجاز جهت کمپرسور اسکرو کمپانی بیتزر می ­باشد. در صورتی که مقدار این دما بالاتر از حد مجاز برود باعث آسیب رسیدن به الکتروموتور و رقیق شدن روغن و کاهش ویسکوزیته و به تبع آن کاهش سطوح روغن کاری می ­شود. افزایش دمای دیسشارژ می­توان ناشی از فشار دیسشارژ ، افزایش نسبت تراکم و افزایش مقدار سوپرهیت مبرد ورودی به کمپرسور می­ باشد.شرایط ایده آل کمپرسور های بیتزر

جدول بالا مقدار محدوده دماهای مجاز عملکرد کمپرسور اسکرو بیتزر می­باشد کنترل این دماها و علت یابی هرگونه انحراف از آن را یکی از مهمترین وظایف یک تکنیسین مجرب می باشد.

در هنگام سرویس چیلر باید ابتدا سیم پیچ کمپرسور با اهم متر تست کرد که  سیم پیچ اتصال به بدنه نداشته باشد.

همچین تمام سیم قدرت متصل شده به کمپرسور باید تست گردد و در صورت شل بودن آچار کشی گردد.

در صورت قطعی یا شل بودن یکی از اتصالات برقی مانند کنتاکتور یا ترمینال­ ها باعث سوختگی موتور می­ گردد.

شل بودن اتصالات کمپرسور چیلر

شل بودن اتصالات

سوختن کمپرسور در اثر دو فاز شدن

سوختن کمپرسور در اثر دو فاز شدن

از جمله ویژگی های یک سرویس کار چیلر مجرب تسلط بالا بر مکانیک و برق دستگاه چیلر می ­باشد برق و مکانیک هر به منزله ­ی دست چپ و راست یک متخصص می­ باشد که در صورت نبود هر کدام از آن عملا سرویس چیلر غیر ممکن می­باشد و به صورت دقیق انجام نمی­ شود. مختصصین مجموعه ما با بهره مندی از دانش همزمان برق و مکانیک انواع چیلر داخلی و خارجی و تسط کامل بر نقشه برق و مکانیک چیلرها ،هزینه های سرویس چیلر جذبی و تراکمی را کاسته و با کنترل و بررسی تمام اجزا چیلر و موتورخانه، سرویس چیلر را به نحو احسن انجام می ­دهند.

همیشه جهت کنترل سلامت کمپرسور چیلر تراکمی باید آمپر کمپرسور چک گردد و در صورت بالا بودن آن یا عدم بالانس آمپرها باید چیلر را خاموش کرده ومشکل را برطرف نمود.

چک کردن آمپر کمپرسور از جمله بخش های سرویس چیلر است

چک کردن آمپر کمپرسور توسط اهم امتر

روغن کاری صحیح در کمپرسور

تمام ماشین ­های دوار جهت عدم اتصال دو سطح فلز به یکدیگر از روغن استفاده می ­کنند. در کمپرسورها نیز از این قضیه مثتثنی نبوده باید از روغن مناسب که سازگار با شرایط کارکرد تبرید می ­باشد استفاده کرد.

روغن کاری کمپرسور های سیلندر پیستونی عموما با استفاده از اویل پمپ یا در ظرفیت های پاییت تر به صورت پاششی می­ باشد. برای سرویس چیلر جهت راه ­اندازی ، روغنکاری کمپرسور باید چک گردد . در صورتی که کمبود روغن به طور طولانی ادامه پیدا کند باعث فرسایش یاتاقان­ها پیستون­ها و میل­لنگ کمپرسور خواهد شد. مسیر حرکت روغن در ابتدا از اویل پمپ شروع شده بعد با گذر از یاتاقان جلویی از طریق مجرا داخل میل لنگ به سمت شاتون­ها و بعد به سمت یاتاقان سمت سیم ­پیج ادامه پیدا می­ کند.

اجزای کمپرسور چیلر

اجزای کمپرسور چیلر

در صورت کمبود روغن کمپرسور در سیستم روغن کاری موجب سایش اجزای مکانیکی کمپرسور از قبیل پیستون وسیلندر می ­شود. توجه به سطح روغن کمپرسور از طریق سایت گلاس بسیار مهم است.

بررسی سطح روغن کمپرسور

بررسی سطح روغن کمپرسور

سطح مطلوب کمپرسور های سیلندر پیستونی شرکت کریر مطابق شکل بالا می­ باشد در صورتی که سطح روغن کمپرسور از سطح روغن پایین تر باشد باید مقدار آن اضافه گردد. اگر در صورتی که این مقدار در سطح سایت گلاس بالا باشد اما اویل پرشر سوییچ کمپرسور فرمان قطع بدهد احتمالا فیتر روغن کمپرسور گرفته است باید فیلتر تمیز گردد. چک کردن مقدار فشار اویل پمپ بسیار مهم است اویل پمپ کمپرسورها فشار مثبتی در حدود 20psi  الی 30psi  بالاتر از فشار ساکشن می ­باشد که در صورتی این فشار کمتر از این مقدار باشد باید کمپرسور از مدار خارج گردد و شرایط را بررسی گردد. که مهمترین دلایل آن می­توان به دلایل زیر نام برد.

  • کثیف بودن توری و فیلتر روغن
  • برگشت مایع به کمپرسور
  • خراب بودن اویل پمپ
  • پایین بودن سطح روغن
  • خاموش شدن­های پی­ در پی

می ­باشد. ازجمله ویژگی کارشناسان مجموعه به ­فیکس توانایی و انجام تعمیرات کمپرسور در محل و آسیب شناسی کمپرسور می ­باشد. مجموعه به ­فیکس با بهره ­گیری از بهترین تعمیرکاران کمپرسور در کشور در خدمت شما می ­باشد.

هیتر کارتر

یکی از ویژگی­های روغن­های کمپرسور قابل امتزاج بودن با مبرد می ­باشد که این قابلیت حل شدن باعث سهولت بازگشت روغن به کمپرسور می­ گردد. وقتی روغن با مبرد مخلوط می­شود باعث می­شود مقدار گرانروی روغن کم بشود که این پدیده منجر به کاهش سطوح روغن کاری تجهیزات دوار کمپرسور از قبیل میل­لنک، بوش یاتاقان­ها و … می­ شود . این خصوصیت در زمان خاموش بودن کمپرسور نیز اتفاق می­افتد مبرد به سمت کمپرسور حرکت کرده و در کارتر کمپرسور با روغن ترکیب شده و در هنگام استارت باعث آسیب رساندن به کمپرسور می­ گردد.

اختلاط روغن کمپرسور و مبرد

حال روغن ومبرد در هنگام استارت به صورت کف در آمده و باعث افت فشار داخل محفظه کارتر و مجراهای روغن کاری می­گردد این کف کردن در هنگام راه ­اندازی اگر تا 10 الی 15 دقیقه ادامه پیدا کند باید کمپرسور خاموش گردد.

کف کردن مبرد در کارتر چیلر

کف کردن مبرد در کارتر

کف کردن روغن کمپرسور در چیلر

کف کردن روغن کمپرسور

جهت جلوگیری از این پدیده با استفاده از هیتر کارتر کمپرسور دمای محفظه کارتر افزایش داده که این افزایش دما تا مقدار 40 درجه سانتی­گراد باعث کاهش مقدار حلالیت روغن ومبرد و جلوگیری از آن می­گردد. از آسیب­های وارده به کمپرسور شکستن سوپاپ­ها وگیرپاچ  نمودن کمپرسور نام برد.

شکستن سوپاپ کمپرسور

تعیین نشتی و تست ازت

از مهم­ترین مراحل در هر سرویس چیلر اطمینان از عدم نشتی سیکل تبرید چیلر و کاسته نشدن از مقدا مبرد در طول دوران فصل خاموشی می­باشد. حال با استفاده گیج فشار مقادیر فشار را خوانده در صورتی که این مقادیر کمتر از مقدار قبل یا صر باشد چیلر دارای نشتی بوده  و باعث با استفاده از تست ازت نشت یابی گردد.

تست ازت

تست ازت برای سیستم های تهویه مطبوع بین 15-18 بار است. در سیستم های چیلر این فشار تا  psi 200  مورد نظر است. باید در نظر داشت که قسمت های کنترل کننده وسنسور های فشار نسبت این فشار آسیب نبینند.

با توجه به اینکه قسمت ساکشن کمپرسور و اواپراتور دارای محدودیت فشار می­باشد نباید در قسمت فشار ،پایین فشار از این مقدار بالاتر نرود. مگر نه باعث آسیب به لوله­ ها می شود.

گرفتن تست ازت جهت یافتن نشتی در سیستم چیلر از اقدامات سرویس چیلر است

شیر های کمپرسور حتما باید بسته باشد در صورتی که روغن کمپرسور مصنوعی باشد باید هوای داخل سیستم را ابتدا با ازت خالی کرد بعد اقدام به شارژ ازت و تست آن انجام داد.

قبل از شارژ ازت حتما سیلندر ازت را توسط شعله آتش چک کرده  لازم به ذکر است گاز اکسیژن آتش را زیاد کرده و ازت آتش را خاموش میکند.

به هیچ عنوان از اکسیژن به عنوان تست دستگاه استفاده نگردد چون اکسیژن در واکنش با روغن سبب انفجار دستگاه می ­گردد.

در صورتی که از دو مدار موازی در سیستم استفاده میشود، تست ازت باید در یک مدار  200 PSI  در مدار دیگرPSI 170 باشد. فشار گذاری توسط گیج علامت زده میشود، حداقل باید 24 ساعت زیر تست بماند سپس با کف صابون تمام نقاط را تست ازت می­کنیم و در صورت عدم تغییر فشار راه اندازی انجام گردد.

یکی از علایم نشتی در سیستم روغن زدگی از دستگاه میباشد که حتما باید توسط کارشناس چک گردد. روغن زدگی در اطراف کویل­ها وکمپرسورها از نشانه  نشتی سیستم باشد در چیلر کندانسور هوایی از مهمترین نشانه نشتی در کویل روغن زدگی اطرف آن می­باشد

 روغن زدگی در چیلر

استفاده از نشت یاب الکترونیکی

این دستگاه شامل سنسور هست که به یکی از اجزای مبرد   HFC, HFCF  حساس هست که به وسیله مکنده به سنسور فرستاده میشود.

برای تشخیص نشتی سر حسگر را آرام در امتداد لوله با سرعت حداکثر 1 سانتی متر بر ثانیه حرکت دهید.

وقتی نشت یاب نشتی تشخیص داده شده توصیه میشود به مدت چند ثانیه دور نگه دارید سپس دوباره بررسی کنید که آیا این دستگاه نشتی را در همان نقطه نشان میدهد یا خطا در آن رخ داده است.

نشت یاب الکترونیکی مبرد ها

نشت یاب الکترونیکی مبرد ها

مکان مورد استفاده از نشت یاب باید دارای تهویه مناسب باشد در غیر این صورت ممکن است دستگاه دچار خطا گردد و سایر مبرد های موجود در هوا را دریافت کند.

همان طور می­بینید سرویس چیلر یکی از دقیق­ترین کارهای خدمات چیلر می ­باشد که باید توسط متخصان زبده و با تجربه انجام گیرد در غیر این صورت به احتمال زیاد چیلر در طول بهره برداری در فصل گرم سال دچار آسیب­های جبران­ ناپذیر می­ گردد مثلا از مهم­ترین در عین حال ساده ترین سرویس­­ چیلر در صورت نشتی گاز نیاز به تعویض فیلتر درایر است. فیلتر درایر وسیله ای است در خط مایع قرار می­ گیرد جهت گرفتن ذرات و رطوبت در سیکل تبرید می­ باشد.

فیلتر درایر و مغزی فیلتر درایر

فیلتر درایر

فیلتر درایر شامل یک توری فلزی کر است وظیفه محافظت مدار تبرید از آلودگی­ها را بر عهده دارد جهت تعویض فیلتر درایر ابتدا باید مدار را پمپ­دان کرد بعد شیر خروجی فیلتر درایر را بسته و شیر دیسشارژ کمپرسور را بسته و درب فیلتر درایر را باز می­کنیم  ومغزی را تعویض می ­کنیم این عملیات نباید بیشتر از دو دقیقه طول بکشد چون باعث جذب رطوبت محیط به کر درایر می­ گردد. و در آخر درب آن را واشر جدید قرار داده و به روغن آغشته می­ کنیم و کر را در محفطه خود قرار داده پیچ­های آن را سفت می­ کنیم.

تعویض مغزی فیلتر درایر چیلر از جمله اقدامات سرویس چیلر است

جهت سرویس چیلر باید علاوه بر مقدار روغن و کیفیت روغن در صورتی که روغن کمپرسور کثیف، آلوده و تغییر رنگ داده باشد باید تعویض گردد. در اثر جذب رطوبت این روغن حالت اسیدی می­ گیرد باعث سوختن کمپرسور می ­گردد.

تخلیه روغن کمپرسور چیلر

سرویس چیلر مجموعه­ای از اقدامات ساده اما بسیار مهم جهت راه­اندازی یک چیلر است در صورتی  که دقت لازم در آن انجام نشود باعث آسیب­های جبران ناپذیر به چیلر می شود. مثلا در تابلو برق چیلر باید قیل از راه ­اندازی مجدد چیلر  باید تابلو برق آن آچار کشی و تمام اتصالات آن تست گردد و صورت شل بودن سفت گردد باید آمپر تمام مصرف کننده ها از قبیل کمپرسور پمپ­ها و فن ها تست گردد مقدار تنطیم کلید حرارتی و صحت عملکرد آن تست گردد و صورت معیوب بودن تعویض گردد.

باید مقدار ولتاژ شبکه و عملکرد کنترل ­فاز تست گردد در صورت عدم توازن ولتاژ باید سریعا موضوع را با اداره برق در میان گذاشت.

حتما باید قبل از راه­اندازی چیلر عملکرد برج­ خنک کن چک گردد و از سلامت تسمه­ ها و جهت چرخش آن اطمینان حاصل کرد.

همچنین در صورت لزوم یاتاقان های برج را گریس کاری یا در صورت لزوم تعویض نمایید.

از عملکرد فلوسوییچ در مدار برج و آب چیلد اطمینان حاصل کنید.

حتما قبل از راه ­اندازی هواسازها و فنکویل را روشن نمایید.

در هنگام راه­ اندازی از باز بودن شیرهای کمپرسور اطمینان حاصل نمایید.

حتما 48 ساعت قبل از راه ­اندازی نسبت به روشن نمودن هیتر کارترها اقدام نمایید.

تمام موارد بالا درب ه­ای کوچکی بود از تجارب مهندسین و تکنیسین مجموعه به ­فیکس که برای آسایش و رفاه حال شما بزرگواران فراهم آورده .