جابجایی چیلر جذبی و تراکمی
حمل نقل چیلر و حرکت دادن آن به سمت موتور خانه و لیفتینگ چیلر باید مطابق با آنچه کاتالوگ شرکت سازنده اقدام کرد. حمل چیلر و نصب آنها در محل پروژه نیازمند تمهیدات ویژه ای می باشد. مثلا چیلرهای جذبی چون دارای حجم زیادی می باشند بنابراین در موتور خانه باید در محل مناسبی قرار گیرند، تا امکان دسترسی آسان به قسمت های مختلف آن وجود داشته باشد. چیلر جذبی با توجه به ارتفاع زیاد آن باعث دردسر در جابجایی و حمل نقل آن می باشد. برای حل این مشکل و همچنین ایجاد سهولت در حمل می توان چیلرهای جذبی را به صورت دو تکه حمل و در محل نصب دوباره آن ها را یکپارچه نمود.
حمل به صورت یک پارچه
حمل به صورت دو پارچه
این دو تکه نمودن چیلرهای جذبی برای سبک کردن بار و کم حجم نمودن آن ، به طور قطع مناسب می باشد، اما بهتر است در صورت عدم نیاز، تا سر حد امکان از آن احتراز کنیم زیرا مونتاژ دوباره دوتکه در محل نصب، خود نیازمند وقت سنگین و کار دقیقی می باشد .
در چیلرهای تراکمی نیز جهت حمل و نصب چیلر، باید مطابق با دستورات شرکت سازنده عمل نمود. ابتدا باید جهت بلند کردن چیلر، مطابق کاتالوگ شرکت سازنده نقطه ثقل دستگاه را محاسبه کرد.
نمای روبرو از نقطه ثقل در چیلر کریر
حال مطابق با نقاط در نظر گرفته شده در شاسی چیلر تراکمی، می توان چیلر را بلند نمود در تصویر زیر نمونه ای از طرح کاتالوگ چیلر تراکمی اسکرو کریر می باشد که با انداختن قلاب در نقاط تعیین شده، چیلر را بلند می کنیم.
لیفتینگ چیلر تراکمی
لیفتینگ چیلر
انجام جابجایی چیلر توسط تیم به فیکس
تیم به فیکس به توجه به در دسترس داشتن ابزار تخصصی جابجایی چیلر و همچنین نفرات با تجربه در زمینه جابجایی تجهیزات سنگین، خدمات مربوط به جابجایی های سنگین مانند چیلر های جذبی و تراکمی و بویلر را انجام می دهد.
برای ثبت درخواست خدمات می توانید با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل نمایید و یا فرم زیر را پر کرده تا در اسرع وقت با شما تماس حاصل شود:
از مهمترین نکات در حمل نقل چیلر قرار گیری قلاب جرثقیل در مرکز ثقل چیلر می باشد تا بدون هیچ گونه انحراف چیلر بلند گردد؛ همچنین جهت کنترل چیلر در حالت تعلیق باید یک یا دو نفر، چیلر را از پایین به وسیله کابل یا طناب محکم همراه با حرکت قلاب جرثقیل به سمت مقصد هدایت کند.
در بسیاری چیلرهای سنگین جهت بلند کردن آن از شاهین یا میله تعادل جرثقیل استفاده می نماییم که از جمله ویژگی های آن کاهش خطرات از قبیل افتادگی ، کج شدن و خم شدن و عدم تعادل می باشد که استفاده از آن می تواند بسیار مفید باشد.
استفاده از میله تعادل در بلند کردن چیلر تراکمی
در قسمت پایین شاهین از چند قلاب برای قرار گرفتن اسلینگ و سیم بکسل نصب شده است میزان بار مجاز شاهین شامل وزن بار ، وزن شاهین و وزن متعلقاتی است که به شاهین متصل می شود محاسبه می گردد.
استفاده از میله تعادل جهت لیفتینگ چیلر
استفاده از میله تعادل جهت لیفتینگ چیلر
جهت اتصال چیلر به کابل یا زنجیر و تسمه به چیلر از قطعه ای به نام شیگل استفاده می کنیم این قطعه در اندازه های مختلف با سایز های متفاوت، جهت اندازه های برای بلند کردن چیلر انتخاب می گردد بسته به وزن چیلر این مدل ها تغییر می کند.
اتصال چیلر به شیگل
شیگل
مجموعه به فیکس با تجربه طولانی جهت جابجایی و حمل نقل چیلر به صورت کاملا مهندسی و دقیق چیلر شما را به سلامت بر روی شاسی شما قرار می دهد.مهمترین اصل در بارگذاری چیلر، انتخاب صحیح جرثقیل می باشد؛ جرثقیل مناسب متناسب با فاصله محل بارگذاری تا نقطه قرار دادن چیلر و وزن چیلر می باشد.
انتخاب جرثقیل مناسب برای لیفتینگ چیلر
جهت انتخاب جرثقیل برای جابجایی چیلر در وهله اول از روی شعاع عملکرد آن از فاصله افقی اتاق کنترل تا قلاب انتهای تیر مشبک جرثقیل می باشد؛ که این فاصله تابع طول و زاویه بلند کردن جرثقیل می باشد. در انتخاب جرثقیل عواملی از قبیل نوع زمین، وزن تعادل و نوع کابل نیز دخیل می باشد. انتخاب جرثقیل باید توسط کارشناس مجرب و زیر نظر راننده جرثقیل انجام پذیرد؛ زیرا در صورتی که جرثقیل به صورت اشتباه انتخاب گردد باعث بلند شدن و واژگونی آن می گردد.
واژگونی جرثقیل
جک زدن جرثقیل در زمین نامناسب
در چیلر های جذبی بهتر است به هنگام حمل و جابجایی حاوی لیتیوم بروماید و آب مقطر نباشد و شارژ این مواد پس از کامل شدن عملیات نصب صورت پذیرد.
مهمترین نکته برای بلند کردن چیلر، یافتن مرکز ثقل آن است. برای بلند کردن چیلر باید مرکز ثقل آن را یافت تا آن را به هنگام بلند کردن و جابجایی، ضمن توزیع مناسب وزن بر طناب ها و سیم بکسل ها، تعادل دستگاه به هنگام تعلیق به خوبی حفظ گردد.
نقطه ثقل چیلر جذبی
کاتالوگ ها معمولا اطلاعات سودمندی درباره ی نقطه ثقل می دهند . کابل های کشنده یا سیم بکسل ها نباید به قطعات چیلر مانند لوله ها متصل شوند. سازندگان بر روی چیلرهای ساخت خود قلاب ها و سوراخ هایی برای اتصال سیم بکسل ها مشخص می کنند . به غیر از این نقاط تعیین شده ، هیچ نیرویی نباید به قسمت های دیگر وارد آید . به طور معمول سازندگان، محل قلاب های حمل را در نقاطی در نظر می گیرند که متناسب با مرکز ثقل دستگاه باشد. بنابراین چنانچه مطابق دستورات و توصیه های سازنده عمل شود، از جا کندن و حمل به خوبی و به سهولت انجام خواهد گرفت، مشروط بر اینکه جرثقیل توان حمل را داشته و در موقعیت مناسبی قرار گرفته باشد.
موقعیت لیفتینگ چیلر جذبی
گاهی اوقات جا به جایی یا بلند کردن چیلر جذبی از روی زمین مقدور نیست، به خصوص وقتی ارتفاع درگاه کم و یا امکان حضور جرثقیل در موتورخانه وجود نداشته باشد. در این صورت میباید از جک و غلتک استفاده نمود و چیلر را به صورت افقی جابه جا کرد.
استفاده از غلطتک برای حمل چیلر
به طور معمول سازندگان در قسمت زیرین چیلرها و پایین پوسته ابزوربر-اواپراتور، سوراخ هایی را برای اتصال قلاب در نظر می گیرند تا در صورت استفاده از غلتک، بتوان چیلر را به صورت افقی با کشیدن، جا به جا نمود.
جابجایی چیلر به صورت افقی
جابجایی چیلر در موتورخانه
اطراف محل نصب چیلرهای باید به اندازه 1.2-1.5 متر جهت فضای سرویس در نظر گرفته شود . و مواد قابل اشتعال نیز باید از چیلر به به اندازه 1 متر فاصله داشته باشد. همچنین در چیلهای جذبی از سمت روبرو باید به اندازه طول چیلر جهت خرابی لوله های مسی و ریتیوب چیلر فضای انجام آن در نظر گرفت.
فندانسیون چیلر
چیلر پس از حمل باید بر روی فندانسیون مناسبی قرار گیرد. سطح فندانسیون تابعی از ابعاد شاسی چیلر است. به طور کلی ابعاد فندانسیون باید از هر طرف حداقل 10 سانتی متر بزرگ تر از سطح چیلر باشد. ارتفاع 10 تا 15 سانتی متر از کف تمام شده برای چیلرها کافی می باشد. به طور قطع فندانسیون باید تحمل بار وارده ناشی از وزن چیلر را داشته باشد. بنابراین فندانسیون چیلرهای جذبی باید از نوع مسلح با آرماتوربندی باشند و ارتفاع کلی آن در رو و زیر کف باید امکان آرماتور بندی مناسب را فراهم آورد. ارتفاع فندانسیون مانع از آن می شود که آب ناشی از شستشو کف به زیر دستگاه رفته و موجب پوسیدگی شاسی شود. فندانسیون باید کاملا تراز و صاف باشد بنا به توصیه برخی سازندگان، در فندانسیون باید از سازه های فلزی در سطح آن استفاده شود تا بتوان شاسی چیلر را به کمک بست و پیچ به آن محکم کرد. همچنین بهتر است حاشیه خارجی فندانسیون به وسیله نبشی پوشانده شود تا به مرور زمان در اثر ضربات مختلف آسیب نبیند.
نمایی از قرارگیری چیلر جذبی بر روی فندانسیون
خدمات فنی مهندس به فیکس