ریتیوب چیلر (تعویض لوله های چیلر)
تعویض لوله های چیلر ( ریتیوب چیلر ) در مجموعه به فیکس
تیم خدمات فنی مهندسی به فیکس با سابقه ای بلند مدت در زمینه تعمیر چیلر های تراکمی و جذبی، دارای بهترین تیم در زمینه ریتیوب چیلر می باشد.
تعویض لوله های پوسیده مبدل های حرارتی چیلر فرآیندی است که نیاز به مهارت بالایی است که تیم به فیکس دارای بهترین تعمیر کاران و متخصصان حوزه برودت و سیستم های موتورخانه است و می تواند به بهترین نحو اقدام به ریتیوب و تعویض لوله های چیلر بکند.
فرم درخواست خدمات ریتیوب چیلر
در صورتی که قصد دریافت مشاوره رایگان جهت ریتیوب چیلر و تعمیرات آن را دارید می توانید با شماره های سایت تماس بگیرید و یا فرم زیر را پر کرده تا کارشناسان در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
ریتیوب چیلر ( تعویض لوله های چیلر ) چیست
یکی از اجزای اصلی انواع چیلرها، مبدلهای حرارتی می باشند. مبدل های حرارتی عامل انتقال حرارت در راستای خنک کردن آب چیلد واتر، پس دادن گرما به آب کندانسور میباشد. چیلرهای تراکمی دارای دو مبدل حرارتی شامل کندانسور و اواپراتور و در چیلرهای جذبی دارای چهار مبدل شامل کندانسور، ژنراتور ،ابزوربر و اواپراتور میباشد . در این چیلرها جنس این مبدل ها از نوع مس میباشد و بسته به نوع کاربرد میتواند دارای فین داخلی ، فین خارجی باشد.
در چیلرهای جذبی، لوله های مسی اواپراتور و ابزوربر به قطر خارجی 4/3 اینچ (19.1 میلی متر) با ضخامت 0.035 اینچ (0.89) در نظر گرفته میشود. و در قسمت کندانسور قطر خارجی این لوله ها بین 4/3 تا 1 اینچ (19.1 تا 25.4) با ضخامت 0.028 اینچ (0.71) در نظر گرفته میشود. لوله های قسمت ژنراتور با توجه به احتمال بالای خوردگی از جنس آلیاژ مس و نیکل با قطر خارجی 4/3 اینچ با ضخامت 0.035 اینچ (0.89 میلی متر ) استفاده میشود.
در چیلرهای تراکمی که دارای اواپراتور و کندانسور میباشد. قطر خارجی لوله های اواپراتور 8/5 اینچ و به صورت داخل فین میباشد و کندانسور قطر خارجی 4/3 و به صورت فین خارجی میباشد.
در صورتی که عمر چیلر بیشتر از ده سال بگذرد، باید سلامت تیوب ها و ضخامت آن باید هر ساله چک گردد. و در صورت لزوم باید چیلر ریتیوب گردد.
در چه مواقعی ریتیوب چیلر لازم میشود
- در داخل لوله های کندانسور چیلرهای تراکمی و لوله های ابزوربر و کندانسور در چیلرهای جذبی، آب برج خنک کننده جریان دارد که با توجه به خاصیت رسوب گذاری آن باید هر ساله اسید شویی گردد؛ که بعد گذشت باعث کاهش ضخامت تیوب ها و سوراخ شدن لوله ها میگردد که باید ریتیوب چیلر صورت گیرد
- در صورتی که در اسید شویی از اسید نامناسب استفاده گردد باعث خورده شدن تیوب ها وآسیب به آنها میگردد. لوله مسی در مواجهه با اسید نامناسب به رنگ سبز رنگ در آمده باعث از بین رفتن آن میگردد. در این مواقع باید چیلر ریتیوب گردد.
- در صورتی رسوب به صورت کامل تمام تیوب های کندانسور را مسدود کرده و لوله دیگر قابلیت باز شدن را ندارند تنها راه حل ریتیوب چلیر میباشد.
- در اواپراتور ها با توجه به شرایط کارکرد چیلر، در صورت عدم کارکرد کنترل کننده ها باعث یخ زدن آب اواپراتر چیلر و از بین رفتن لوله های اواپراتور میگردد. در این حالت باید کل لوله ها ریتیوب گردد.
- اگر چیلر دچار آسیب شده باشد و بیش از 5 در صد از تیوب ها دچار نشتی شده باشند باید چیلر ریتوب گردد.
ریتیوب چیلر چگونه می باشد
در ریتوب چیلر ابتدا باید درب واتر باکس را باز کرده و وضعیت لوله را بررسی کنیم در صورتی وجود هر کدام از موارد بالا باید ریتوب را شروع کنیم.
تیوب های مسی به موازات یکدیگر در دو صفحه مشبک (tube sheet ) ابتدایی و انتهایی پوسته قرار گرفته است. مرحله اول بدنه مبدل را باز کرده و سپس با ضرباب چکش تیوب ها را از یک طرف خارج کرده.
به دلیل طول بالای تیوب ها، تنها به به دو صفحه ابتدایی و انتهایی اکتفا نمیشود بلکه در فواصل معینی ، از صفحات و یا تسمه های مهار کننده نیز استفاده میشود که علاوه بر نقش مهار کننده موجب تغییر جهت سیال و افزایش نرخ انتقال حرارت میگردد.
در مرحله دوم باید تمام صفحات از ابتدا تا انتها برقو کاری شود و آماده جا اندازی تیوب ها مسی گردد تا تیوب مسی بدون آسیب در محل و جای خود قرار گیرد.
مرحله سوم لوله ها باید با نهایت دقت و بدون کوچکترین آسیب در جای خود قرار گیرند.
در مرحله پنجم برای آب بند نمودن تیوب ها به سوراخ های صفحه مشبک ( tube sheet ) معمولا از لحیم و جوش کاری استفاده نمیکنند ، بلکه پس از قرار دادن لوله های مسی در سوراخ های صفحه با ابزار مخصوصی که پرچ یا اکسپندر خوانده میشود ، دهانه لوله را گشاد کرده تا جایی دیواره لوله در اثر فشار به سطح داخلی سوراخ صفحه محکم گردد.
عمل فراخ کردن دهانه تیوب های مسی باید بسیار دقیق و موثر انجام گردد تا ضمن درز بندی بسیار خوب و بدون نشت ، لوله دچار تیوب دچار ترکیدگی و لهیدگی نگردد.
مجموعه به فیکس با سابقه طولانی و بهره مندی از بهترین و زبده ترین در نیرو ها ریتیوب انواع چیلر های تراکمی و جذبی و انجام تعمیرات اساسی آن، چیلر های آسیب دیده را بازسازی و مجدا قابل راه اندازی کرده است.
در ویدیوی زیر می توانید بخش کوچکی از فرآیند ریتیوب چیلر را مشاهده کنید.